helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně
Zpět na úvodní stránku poradny

Tectonitové dřezy

Dřezy Tectonite jsou vyrobeny z materiálu SMC (Sheet Molding Compound), dosud používaného především v automobilovém průmyslu pro výrobu komponent, které podléhají těžkému opotřebení. Jde o kompozitní materiál tvořený polyesterovými pryskyřicemi a dalšími součástmi, to vše je vyztuženo skelnými vlákny. Výsledný dřez vzniká lisováním do uzavřené formy za velmi vysokých teplot a tlaků.

Tento materiál nelze zaměňovat s granitovými dřezy. Nicméně jejich vlastnosti, nízká cena a moderní design z nich dělají atraktivní alternativu k ostatním dřezům.

Vlastnosti

  • Tectonite dřezy jsou mimořádně pevné. Ze všech typů dřezů jsou nejpevnější. Tectonite dřez splní i ty nejnáročnější požadavky.
  • Dřezy jsou velmi odolné proti vysokým teplotám, dřezům neuškodí teploty do 180° C. Také jim nedělají problém náhlé teplotí změny v rozsahu 100° C. Tyto teplotní šoky nezanechají žádné poškození.
  • Tectonite dřezy jsou také odolné proti všem běžně používaným čistícím prostředkům.
  • Jejich patentovaná povrchová úprava zaručuje otěru vzdornost a odolnost vůči poškrábání.

Pozor na hluboké škrábance u starších Tectonite dřezů. Jelikož dřezy nebyly probarveny v celé jejich tloušťce, tak bude takovýto škrábanec viditelný. Vnitřek dřezu byl bílý. Aktuálně nabízené Tectonite dřezy jsou již probarveny v plné tloušťcce.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.