helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně
Zpět na úvodní stránku poradny

Čištění a údržba nerezových dřezů PYRAMIS

Nerezové dřezy PYRAMIS jsou vyrobeny z kvalitní ušlechtilé oceli, legované chromem a niklem (tzv. potravinářská nerez ocel CrNi 18/10, DIN 1.4301). Tato ocel je odolná proti jedlým kyselinám.

K čištění dřezů je možno použít běžné jemné čistící prostředky, vhodné pro nerezové výrobky. V žádném případě nepoužívejte ocelové drátěnky nebo jiné abrazívní prostředky (např. na bázi písku), které by mohly povrch dřezu poškrábat nebo odřít. Nikdy nepoužívejte čistící prostředky na stříbro, ocelovou vlnu na cídění, různá bělidla a dezinfekce nebo jiné látky obsahující chlór nebo jeho deriváty.

Pokud se vysoce kvalitní nerezová ocel dřezu dostane do styku s  kyselinami je nutno dřez ihned umýt větším množstvím teplé vody a vytřít do sucha.

Korodující předměty nebo sůl mohou dřez trvale poškodit

Nenechávejte na dřezu ležet žádné předměty podléhající korozi - jako např. nádoby a nářadí z povrchově nechráněné uhlíkové oceli. Tyto předměty by mohly při dlouhodobém styku s mokrou plochou dřezu zkorodovat a zanechat na nerezové oceli těžko odstranitelné skvrny nebo způsobit trvalé poškození nerezového materiálu dřezu.

Z důvodu zamezení vzniku skvrn nenechávejte ve dřezu delší dobu potraviny nebo suroviny s naleptávacím působením (ovocné šťávy, kuch. sůl, slaná voda, ocet, hořčice, majonézové výrobky apod.).

V závislosti na kvalitě vody (rez v potrubí, minerály apod.) se mohou na dřezu, při nedostatečné údržbě, tvořit barevné skvrny. Tomu je doporučeno předejít pravidelným čištěním dřezu, ale hlavně zařazením účinné filtrační jednotky pro úpravu vody do vodovodních rozvodů.

Krájení potravin neprovádějte nikdy na ploše dřezu. Vždy použijte vhodnou krájecí desku.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.